StoryEditorOCM

drama na moru‘Oliver‘ s 340 putnika devet sati plutao u kanalu, o kvaru trajekta oglasila se i Jadrolinija

Piše OM
26. srpnja 2024. - 09:25

Punih devet sati trajala je drama "Jadrolinijina" trajekta "Oliver", koji je zbog kvara ostao plutati u korčulanskom kanalu. Brod je isplovio iz splitske luke u 10.30 sati, a u Velu Luku na otoku Korčuli uplovio je oko 19.30 sati! Putnici su nam javljali da su uplovili u luku, izlazili su s broda, te pjevali Oliverove pjesme!

Iz "Jadrolinije" su poručili kako je posada trajekta uspjela sanirati kvar nekoliko milja od Vele Luke nakon čega je "Oliver" zaplovio prema odredištu, a unajmljeni tegljač je bio u blizini radi sigurnosti.

Koordinatorica splitske "Jadrolinije" Jelena Ivulić održala je ranije u trajektnoj luci konferenciju za medije povodom situacije s trajektom "Oliver" koji se pokvario nasred mora.

Zahvala putnicima

- Danas je trajekt "Oliver" isplovio na svojoj redovitoj liniji iz Splita prema Veloj Luci. Međutim, za vrijeme plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Oko pola sata smo pokušavali riješiti taj tehnički problem, privremeno smo uspjeli, ali ponovno se dogodio - pojasnila je Ivulić.

- Kako bi što prije dovezli trajekt "Oliver" do Vele Luke, "Jadrolinija" je unajmila tegljač. Putnici koji su na "Oliveru", a idu za Lastovo, trebali su presjedati s jednog trajekta na drugi i bez obzira kada "Oliver" bude došao u Velu Luku, bit će prevezeni trajektom "Korčula" ili trajektom "Bartol Kašić" u Lastovo - informirala je Ivulić putnike koji su u tome trenutku čekali na pučini.

Kvarovi se događaju...

- Najmanje što mogu u ovome trenutku napraviti je zahvaliti se našim putnicima, kojih se na brodu nalazi 340, na razumijevanju prema našoj posadi i prema nama u ovoj izvanrednoj situaciji. Kvarovi se događaju, trudimo se maksimalno koliko možemo dok tegljač ne dođe pokušati sve to uspostaviti - rekla je koordinatorica i dodala:

- Što se tiče putnika koji su trebali ići iz Vele Luke prema Splitu, zahvaljujemo se njima svakako na razumijevanju. Otišli su alternativnim putevima i "Jadrolinija" će pokriti te troškove - poručila je Ivulić.

Valja napomenuti i da se za danas planirala manifestacija u čast Olivera Dragojevića, a zasad se čekaju detaljnije informacije o kvaru.

- Vidjet ćemo kad dobijemo detaljnu informaciju o kvaru što će biti sa rasporedom za petak i plovidbom brodova prema Veloj Luci. Obavijestit ćemo vas čim primimo informaciju - rekla je Jelena Ivulić.

08. rujan 2024 01:19