StoryEditorOCM

Jedrenje na dasciPoljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes zlatni u Bolu, najbolji hrvatski predstavnici Enrico Marotti i Palma Čargo

8. srpnja 2021. - 10:09

Poljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes pobjednici su Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci zbog kojeg proteklih tjedan dana najbolji svjetski windsurferi okupirali Bol na Braču, dok su najbolji hrvatski predstavnici Enrico Marotti i Palma Čargo drugi i treći. 

Enrico Marotti je s početnog četvrtog mjesta izvrsnom vožnjom završio drugi u ukupnom poretku ispred Mattea Iachina iz Italije, dok je Palma Čargo završila druga u foil konkurenciji i treća u fin (peraja) konkurenciji. U natjecanju na perajama od Palme je bila brža drugoplasirana Francuskinja Tuesday-Lou Judd.

Luka Mratović bio je 18., Matko Jovanović 29. , Ian Anić 32., Ivica Podrug 36., te Mistral Matulja 38. U ženskoj konkurenciji Katarina Pelivan je bila osma, Lara Bulić deveta i Urška Kavčič Desnica deseta u natjecanju na peraji.

"Sretan sam dao sam sve od sebe, izvrsno sam vozio a oprema je bila brza i dobro odabrana. Jako sam zadovoljan rezultatima. Čestitam svim natjecateljima na izvrsnoj borbi, svi su bili fantastični i time mi je ovaj uspjeh još draži„ rekao je Enrico Marotti, inače iz Voloskog, višestruki prvak Hrvatske, amaterski svjetski prvak 2018. i vjerojatno naš najbolji slalomaš svih vremena.

Dvadeset jednogodišnja Palma Čargo iz Splita, koja se priprema i za Olimpijske igre u Parizu 2024. bila je sličnoga mišljenja:

„Predivno mi je bilo ostvariti ovako dobar rezultat na home spotu. Odlično sam se osjećala cijelu regatu i to se vidjelo i na rezultatima. Čestitam pobjednici i svim natjecateljicama koje, moram priznati, nije bilo lako prestići“ rekla je.

PWA Bolu ove se godine prvi puta odvijao na samome Zlatnom ratu a prvi je puta i da se boduje za prvenstvo najvećim brojem bodova što je omogućilo da u Hrvatskoj pogledamo sportske bravure najboljih natjecatelja svjetskoga windsurfinga.

Bol na Braču pokazao se kao prava windsurferska meka s jakim maestralom i općenito izvrsnim uvjetima za svjetsko prvenstvo a kojima je uvelike doprinijela i ljepota plaže Zlatni rat. 

"Izuzetno sam zadovoljan regatom i vremenom koje nas je poslužilo, uvjeti su bili fantastični. Najviše sam zadovoljan što se Bol pokazao u svom punom svjetlu kao jedna od najatraktivnijih svjetskih destinacija i za windsurf, a čini mi se i da plaža Zlatni rat nikad nije izgledala ljepše nego ovih dana kada je pokazala i svoju sportsku stranu.“ rekao je Toni Bulić, organizator regate, dugogodišnji zaljubljenik u sport i vlasnik Zoo station Bol – kultne „stanice“ za jedrenje na dasci u Hrvatskoj.

06. lipanj 2023 22:13