StoryEditorOCM

Čovjek ribaRiječanin Petar Klovar postigao veliki uspjeh u Turskoj: zaronio je na impresivnih 132 metra, bez peraja i tako postao svjetski rekorder!

Piše M.I.
5. listopada 2022. - 09:01

Petar Klovar iz riječkog kluba Ocean novi je svjetski rekorder s dubinom od impresivnih 132 metra na CMAS Freediving Outdoor Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u turskom Kasu gdje boravi zajedno s kolegama iz reprezentacije Sandom Delijom i Vitomirom Maričićem.

Klovar je zaronio na impresivnih 132 metra, bez peraja, a vrijeme ronjenja je 4 minute i jedna sekunda čime je postao ‘najdublji‘ čovjek na svijetu!

Petar je već neko vrijeme jedan od najboljih svjetskih dubinaša, ali i ronilaca ukupno, unutar top 5 na svjetskoj ljestvici. Onima koji prate ronjenje jasno je koliko je ovaj rekordni zaron u

disciplini FIM vanserijski jer je za najdublje zarone uvijek bila rezervirana disciplina CWT (ronjenje s monofinom) koja sportašima daje dodatnu brzinu i snagu i smanjuje vrijeme ronjenja sportaša u usporedbi s FIM vremenom ronjenja.

Sudeći po postignutom rezultatu, predviđanja su da Klovar koji očito ima nevjerojatnu optpornost na hipoksiju, može i u CWT disciplini napraviti jako puno.

26. travanj 2024 19:53