StoryEditor

POGLED U PLAVORonioci volonteri očistili Mali porat i lukobrane u Vodicama

Piše Hina
16. svibnja 2022. - 11:08

Zahvaljujući projektu "Pogled u plavo" i ekološkoj akciji čišćenja vodičkog podmorja, tijekom vikenda ronioci su očistili Mali porat, veliki i mali lukobran te izvadili više od 14 kubičnih metara različitog otpada; gume, plastike, stakla i ostalog.

U ekološku akciju čišćenja uključili su se ronioci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RH Zagreb i Split te ronilački tim DIP CZ Šibenik, Split i Zagreb, zatim članovi Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, RK Roniti se mora Šibenik, AdriatiCro Zagreb, RK Solin i Športski ribolovni klub Mali porat.

Veliki doprinos dala su i djeca skauti koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji uz podršku Ronilačkog centra Vodice Dive.

Projekt "Pogled u plavo" promovira Hrvatsku kao ronilačko i turističko odredište, ljepote hrvatskog podmorja i ronjenje, a tijekom dva dana promotivno-edukativnog projekta u Vodicama više od 250 posjetitelja i građana imalo je priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenjenja pod punom ronilačkom opremom i uz stručno vodstvo instruktora.

Akciju je podržao i gradonačelnik Vodica Ante Cukrov zadovoljan što je projekt sjajno prihvaćen, posebice među najmlađima, kako bi zavoljeli ronjenje, ali i shvatili važnost očuvanja prirode i morskog okoliša.

29. lipanj 2022 01:53