StoryEditorOCM

jačanje strukeSindikat pomoraca i Sveučilište u Dubrovniku potpisali suradnju, evo što to znači za pomorce

Piše M. I.
25. svibnja 2023. - 09:55

Suradnja Sindikata pomoraca Hrvatske  i Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku rezultirala je ugovorom o suradnji koji su potpisali pomoćnik glavnog tajnika i koordinator ITF inspektorata Romano Perić, rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum, i pročelnik Pomorskog odjela doc. dr. sc. Srđan Vujičić.

Naime, članovi Sindikata ostvarivat će 20 posto popusta na cijenu tečajeva koji se izvode u Centru za izobrazbu pomoraca na Pomorskom odjelu. 

- Potpisivanje ovog ugovora označava snažan korak našeg zajedničkog cilja, a to je olakšati pomorcima put do stručnog osposobljavanja na programima izobrazbe i s naglaskom na stjecanje relevantnih vještina uzimajući u obzir njihove specifične zahtjeve i izazove s kojima se susreću na radnom mjestu. Otvorenost za razgovor, suradnju i povratnu informaciju bile su i bit će ključne komponente naše suradnje. Pomorci su u fokusu našeg pomorskog sektora i njihova stručnost je ključna za uspješno obavljanje njihovih dužnosti. Zajednička misija nam je osigurati pomorcima najbolje moguće obrazovanje i osposobljavanje, kako bi se kontinuirano razvijali u svom području rada i nastavili biti odličan izbor za poslodavce - rekao je Perić.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum naglasio je kako je Sveučilište centar znanja za svoje studente, ali cijelu lokalnu zajednicu. Osobito je to važno za pomorce budući da je pomorstvo tradicija ovog kraja što potvrđuje postojanje Pomorskog fakulteta i prije osnutka Sveučilišta koje ove godine slavi okruglu, dvadesetu obljetnicu.

22. rujan 2023 19:39