StoryEditorOCM

nautika & ITStartup Europe Regatta: poduzetnici i investitori jedrili po splitskom akvatoriju

Piše OM
11. listopada 2023. - 09:54

Najveća hrvatska startup konferencija - Startup Europe Regatta još je jednom oduševila! Prošli se tjedan, sada već tradicionalno, u Splitu održala konferencija koja je na jednom mjestu okupila startupe, investitore, VC fondove, brojne europske akceleratore i povrh svega jednu snažnu lokalnu zajednicu.

Među predavačima, panelistima, uzvanicima i drugim gostima našli su se i neki od predstavnika ključnih investicijskih fondova. Startupi su se tako na Regatti imali priliku upoznati s Robertom Brucknerom iz Trace capitala, Kristijanom Asanijem iz slovenskog VC fonda Silicon Gardens, s predstavnicima EEN mreže i NOR Capitala. Osim njih na Reggati su sudjelovali i predstavnici drugih fondova kao što su: Redhawk Capital Partners, Capital Markets Committee, Invento, Lead Venture, Soft Bank, Presto Ventures i brojni drugi.

Kako bi Regatta opravdala svoj naziv, treći su se dan konferencije svi uzvanici uputili na jedrenje, ali ne bilo kakvo. Kao što startupi moraju biti spremni na sve izazove u poslovnom svijetu, tako su se i timovi na jedrilicama prilagodili uvjetima na moru gdje glavnu ulogu ima timski rad i prilagodljivost novim uvjetima. Da, okruženje vrlo slično onome u startup svijetu - dinamično, hrabro i natjecateljski.

Po splitskom akvatoriju plovilo je 12 jedrilica od kojih su četiri posebne sportske ClubSwan jedrilice koje je ustupio ACI Split i tako ovu regatu pretvorili u pravu avanturu.

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić uoči same regate izjavio je kako je zadovoljan što i ACI na svoj mali način sudjeluje u ovom svemu i kako se nada da će svi uživati u dobrome vjetru i na dobrim brodovima.

Baš je tako i bilo, posebno iskustvo na jedinstvenim jedrilicama i apsolutno uživanje!

Jasno je da je Startup Europe Regatta spojila najbolje adute koje Hrvatska ima na svjetskom tržištu, a to su upravo nautika i IT poduzetništvo i tako Split predstavila kao oazu za oboje.

29. travanj 2024 08:01