StoryEditorOCM

radi se navelikoU “3. maju” isporučen još jedan trup za buduću benetti jahtu

Piše M. I.
29. srpnja 2023. - 13:00

U "3. maju" isporučen je još jedan trup za buduću benetti jahtu. Riječ je o drugoj novogradnji koju je riječko brodogradilište ugovorilo s talijanskom tvrtkom Itaqua, čija hrvatska podružnica ima u najmu halu bivše trećemajske tvornice motora, piše Novi list.

Posao gradnje trupova za 50-metarske benetti jahte riječko je brodogradilište ugovorilo kao podizvođač i to mahom za poslove u čeliku, kao i dijelu opremanja. U slučaju trupa jahte, koji je proteklih dana uz pomoć velike trećemajske dizalice spušten u more, trećemajci su odradili krmeni blok i opremanje trupa s cjevovodima i ventilacijskim kanalima. Kao i prva, i ova će na završno opremanje u Italiju.

Posao s Itaquom obuhvaća izgradnju četiri trupa za jahte, od kojih je jedan zasad još u opciji. U ovom trenutku gradi se trup za treću jahtu i na ovom je projektu odrađeno blizu 50 posto posla.

Uz samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutog tereta, koji je još uvijek u fazi gradnje na navozu, u riječkom brodogradilištu ovih će se dana intenzivirati radovi na gradnji dva pontona za potrebe obnove velikog doka u "Viktoru Lencu".

02. svibanj 2024 20:06