StoryEditorOCM

bolja prepoznatljivostUdruga Stonski školjkari uskoro će dobiti svoju web-stranicu: ‘Želimo privući posjetitelje da kušaju kamenicu u jednom od lokalnih restorana‘

Piše Bruno Lucić/DV
20. siječnja 2022. - 09:40

Udruga Stonski školjkari uskoro će dobiti svoju službenu web-stranicu. Radna verzija (www.malistonoyster.com) je već dostupna, a više o ovom pothvatu ispričao je Vedran Kunica.

- Stranica je zapravo dio jednog od naših EU-projekata. Cilj web-stranice je bolja prepoznatljivost, upoznavanje posjetitelja s Malostonskim zaljevom i njihovo privlačenje u Malostonski zaljev, želimo privući posjetitelje da kušaju malostonsku kamenicu u jednom od lokalnih dubrovačkih restorana. Osim toga, monografija o Malostonskom zaljevu koju pripremamo bit će u digitalnom obliku dostupna na ovoj web-stranici. Uz sve informacije, fotografije, multimediju, bit će i digitalni prikaz monografije koja će se u online-izdanju moći slobodno pregledavati. Na taj način će, osim u tiskanom izdanju čiji je broj naravno ograničen, ona postati dostupna svima i postavit ćemo je na samu web-stranicu na dan promocije monografije, a očekujemo da bi se krajem trećeg mjeseca to trebalo dogoditi, ističe Kunica za Dubrovački vjesnik te dodaje:

image
Udruga Stonski školjkari - web stranica
Screenshot

- Stranica je u prvom redu namijenjena posjetiteljima, njezina osnovna verzija engleska verzija, hrvatsku verziju još uvijek nismo napravili, nismo sigurni hoćemo li uopće ići u to jer je ona u velikoj mjeri zapravo namijenjena posjetiteljima koji bi se trebali što bolje, kvalitetnije upoznati s ljepotama Malostonskog zaljeva i njegovom turističkom i gastronomskom ponudom. Što se tiče hrvatske verzije, mislim da lokalno stanovništvo dovoljno zna o Malostonskom zaljevu, naravno, poznavaju naši ljudi i engleski jezik, a sama monografija će biti dvojezična tako da sve ono što smo skupili, sva znanja, sva bogatstva Malostonskog zaljeva bit će dostupna u monografiji dvojezično i svatko tko bude želio proširiti svoje znanje o Malostonskom zaljevu, to će moći napraviti upravo kroz monografiju, najavljuje Kunica.

Plan je da stranica bude gotova do sv. Josipa odnosno do 19. ožujka kad je ujedno Dan malostonske kamenice.

image
Udruga Stonski školjkari - web stranica
Screenshot

- Školjkari su zadovoljni jer su dobili svoju web-stranicu, a oni školjkari koji imaju organizirane degustacije u Malostonskom zaljevu, njihovi su podaci tamo i na neki način je to njima reklama, a općenito je sama reklama Malostonskog zaljeva i malostonske kamenice u interesu svim školjkarima. Ovo je velika stvar i za Općinu Ston i za Općinu Dubrovačko primorje, za općine koje su vezane za Malostonski zaljev jer smatram da je to jako važna djelatnost za te općine. Ovakvi projekti donose više benefita i lokalnoj zajednici i samim školjkarima, ugostiteljima i planiramo nastaviti dalje. Trenutno imamo aktivna dva projekta koja završavaju u ovoj godini, ali već planiramo treći i četvrti tako da mislim da je ova Udruga zaista aktivna, pokazala je i dokazala da se kroz dobar rad i EU-fondove stvarno može ostvariti puno toga, poručuje Kunica.

Kad jednom bude gotova, o održavanju stranice će se brinuti udruga Stonskih školjkara.

16. travanj 2024 20:59