StoryEditorOCM
Košarkapavao paić

Kapetan Šibenke otkrio kojem treneru treba dati podršku: ‘Zaslužio je da sastavi svoju ekipu‘

Piše Krešimir Gulin
23. travnja 2024. - 14:56

Pavao Paić uoči sezone bio je predodređen za jednog od nositelja igre Šibenke. Uostalom, kao što i priliči jednom kapetanu. Međutim, i šibenski centar osjetio je zlu kob koja je tijekom cijele minule sezone pratila momčad s Baldekina. Naime, zdravstveni problemi praktički su ‘pokosili‘ Šibenku.

Podsjetimo, Paić je 13. svibnja prošle godine na utakmici protiv Dubrave ostao ukočen u jednom kontaktu. Tijekom ljeta morao je na operativni zahvat koji je trajao svega 15-ak minuta. Ali, zbog tog zahvata od 15 minuta ostao je izvan parketa gotovo cijelu godinu, ili točnije 11 mjeseci!?

- Da, zato što se jako otegla rehabilitacija zbog oštećenja živčanog sustava. Međutim, sve što se tiče oporavka prošlo je baš vrhunski. Prije svega, htio bih zahvaliti stručnjacima iz poliklinike Peharec u Puli. Hvala i treneru Petru Malešu koji je još od rujna prošle godine stalno radio individualno sa mnom. Naravno, odličan posao napravio je i naš fizioterapeut Krešo Baljkas. S njim smo u zadnji par mjeseci napravili baš čudo, što se tiče kondicije i fizičke spreme. Na kraju sezone sam uspio nešto i odigrati, šteta što je kraj vrlo blizu. No, bolje ikad nego nikad, bolje da sam ja 100 posto zdrav nego da se žurilo s povratkom. Ovako, sve je odrađeno po P.S.-u- govori kapetan Šibenke koji je u završnici turbulentne sezone ipak uspio pomoći svojoj ekipi odigravši nekoliko utakmica.

image

 Pavao Paić

Niksa Stipanicev/Cropix

Vjerujem da vam nije bilo lako gledati s tribina Šibenku ove godine?

- Sigurno da nije, bio sam predodređen da budem nostitelj igre, kapetan, a sve moraš gledati s tribina kao navijač. Puno puta mi je došlo da s tribina uskočim na parket. Srce je htjelo, ja sam čak nagovarao trenera, ajmo, ajmo i ranije...Ali, sada vidim da je bolje što sam pričekao i što sam krenuo na vrijeme. Cijelu Igrali smo toplo- hladno, bilo je isuviše promjena trenera i igrača tijekom sezone. Naravno da su očekivanja bila veća, da smo trebali napraviti i bolji rezultat od ovoga što smo ostvarili. Premda, s obzirom na sve okolnosti i ovaj rezultat je u redu na kraju.

Objektivno, sezona je podbacila, koji su razlozi za to?

- Nema sumnje da su ozljede glavni razlog lošijih rezultata. Mislim da dovoljno govori podatak kako niti jednu utakmicu nismo odigrali kompletni. Inače, po imenima imamo vrlo dobru momčad. Starovlah je igrač s bogatim ABA ligaškim iskustvom. Lukić je također vrhunski igrač. Jednako kao i Topolović s kojim sam bio suigrač u Osijeku. Mladi momci Klarin i Skorić su također iznijeli golemi teret ove sezone, da ne nabrajam dalje... Mogu samo ponoviti ono što su govorila prethodna dva trenera Milačić i Pandža da se jednostavno nismo mogli skupiti, odraditi dovoljan broj treninga i uigrati. Međutim, treba ostati pozitivan, složiti dobru ekipu i napraviti dobar rezultat dogodine, bolji od ovosezonskog. Ako se sjećate, mi smo lani s čak slabijim rosterom bili peti u prvenstvu, igrali polufinale Kupa... Dakle, može se.

Prije svega, treba odraditi ovu sezonu do kraja. Borba za play off još nije izgubljena, iako dionice Šibenke ne stoje baš bajno?

- Nikako nam na ruku ne ide pobjeda Dubrave nad Cedevitom. Više ne držimo stvari u svojim rukama jer nam niti pobjeda u Dubrovniku u zadnjem kolu osnovnog dijela prvenstva ne garantira plasman u doigravanje. Moramo se nadati pobjedi Cibone protiv Dubrave, a na nama je da maksimalno odigramo dvoboj u Dubrovniku. Neće biti lako jer je Cibona ostala samo na trojici seniora, ali vjerujemo da bi Vukovi mogli nešto izvući kao i mnogo puta ove sezone.

image

 Pavao Paić

Niksa Stipanicev/Cropix

Je li u ekipi atmosfera takva da svi što prije žele završiti ‘sezonu za zaborav‘?

- Ni slučajno, svi bi htjeli ispraviti neke kikseve u sezoni, skupiti se, ući u play off i ogledati se sa Zadrom, trenutačno najboljom ekipom u zemlji. Nema dvojbe da momci žive za te utakmice u kojima možeš vidjeti kako stojiš s najboljima, pravim ABA ligaškim igračima. U krajnoj liniji, držim kako je Šibenka zaslužila igrati u doigravanju. Na žalost, nismo se smjeli dovesti u poziciju da o tome odlučujemo u zadnjem kolu. Trebali smo to riješiti puno ranije. Prije svega u utakmicama s Dubravom na Baldekinu ili Škrljevom u gostima. Pa čak i sa Zabokom u prošloj utakmici doma, iako treba skinuti kapu treneru Tomasu čija ekipa igra baš lijepu košarku. Na tom porazu ne treba zamjeriti ni našem treneru Malešu, koji je ostvario tri pobjede u četiri utakmice u kojima je izvukao maksimum iz nas.

Bez obzira kako će završiti ova sezona, Šibenka ima zavidnu bazu domaćih igrača za budućnost. Tu mislim na vas, Pleadina, Klarina, Brajkovića...

- Svakako da imamo jezgru domaćih igrača i da se sljedeće sezone opet može složiti jedna ozbiljna ekipa za sigurno bolji rezultat od ovogodišnjeg. Treba prvo vidjeti tko će biti trener. Ja se nadam da će to biti Petar Maleš kojem stvarno treba dati podršku, koji je zaslužio priliku da sam sastavi svoju ekipu i odradi s njom kompletne pripreme. Iz svoje perspektive mogu reći da nas je dosta podigao psihički nakon osam poraza u nizu, što se osjetilo i na rezultatu. Mislim kako su tri pobjede iz četiri utakmice vrlo korektan rezultat s obzirom na sve okolnosti.

image

Pavao Paić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Vidite li Šibenku u ABA 2 ligi i dogodine?

- Ja sam svakako za ABA 2 ligu. Iskreno se nadam kako će Šibenka i dogodine biti u tom društvu u kojem ima ekstra kvalitetnih igrača, klubova s respektabilnim budžetima, u konačnici u ligi koja je medijski odlično praćena i marketinški vrlo atraktivna. Isto tako nadam se da će se promijeniti sustav natjecanja. Odnosno  da će se odustati od balona i vratiti klasičnom ligaškom sustavu kako bi ABA 2 liga bila zanimljiva i našim navijačima. Prava je šteta što šibenska publika nisu mogli gledati niti jednu utakmicu ABA lige na Baldekinu.

Unatoč svemu, navijači su i ove sezone odlično pratili Šibenku:

- Hvala im na tome! Bio je baš gušt igrati neke utakmice poput onih sa Zadrom ili Cibonom kada je Baldekin bio pun ‘do čepa‘. Zbog naših navijača moramo ostati pozitivni i na ljeto složiti novu dobru ekipu. Naši navijači zaslužuju puno bolje, isto kao i grad i klub. Svaka čast i našoj upravi koja se silno trudi. Zbog svega toga, nadam se boljoj sezoni dogodine.

02. svibanj 2024 03:52