StoryEditorOCM
Panoramastrasti i zločin

Bogata udana žena deset je godina u potkrovlju držala seksualnog roba, uvjeravala je muža da su u kući duhovi

Piše mozaik sd
27. srpnja 2023. - 13:59

Postoje nevjerojatne priče od kojih prođe dosta vremena, a i dalje su izutetno zanimljive. Takva je nedvojbeno i priča iz dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Fred Osterreich bio je bogati proizvođač pregača. U tvornici se ludo zaljubio kćer njemačkog migranta Walburg Dolly Hedrick. Vjenčali su se i ubrzo dobili sina Raymonda. No, njihova je sreća bila kratkog vijeka jer je dječak preminuo kada je imao 9 godina.

Krug prijatelja brujao je o Fredovoj sklonosti piću i Dollynom nezadovoljstvu njegovim aktivnostima u bračnoj postelji. Jednog dana Dolly je zatražila od Freda da joj pošalje jednog od radnika da joj popravi šivaći stroj. Kad je 17-godišnji Otto ušao na vrata, Dolly je bila gola. Naravno, momak nije odbio priliku koja mu se pružila. Sljedećih mjeseci susjedstvo je vidjelo mladića kako redovito posjećuje Dolly dok je Fred bio na poslu, piše Stil.

image

Dollyin ljubavnik i seksualni rob Otto

Screenshot YouTube

Kako bi izbjegla glasine, Dolly je odlučila Otta držati u potkrovlju. Momak je prihvatio to rješenje i preselio se k paru. Međutim, Fred noću počinje čuti određene zvukove, vidi razne sjene po kući i tvrdi da mu nestaju cigarete. Ali Dolly ga uvjerava da izmišlja i on počinje ozbiljno sumnjati u svoje psihičko stanje. Par se seli u Los Angeles kako bi se riješio "uklete kuće", ali Fred nije znao da će se "duh" koji ga je progonio u kući u Milwaukeeju preseliti s njim u Los Angeles.

nove ljubavi zaljubljive dolly

Fred je počeo još više piti, a brak se raspadao. U noći 12. kolovoza 1922. par se žestoko posvađao. Usred žestoke svađe s potkrovlja je dotrčao muškarac s dva pištolja u rukama. Otto i Fred su se nekoliko minuta borili za oružje, a Otto je tri puta pucao u Freda, nakon čega je nesretni bogataš preminuo.

Otto i Dolly smislili su plan: kad policija dođe, naći će Dolly zaključanu u ormaru, pa će misliti da su provalnici ubili njezina muža. Navodno je pljačkaš iz kuće ukrao dijamante i dragocjenosti...

Dolly je naslijedila muževo bogatstvo i preselila se u obližnju kuću te započela strastvenu vezu s odvjetnikom Hermanom, kojem je poklonila skupocjeni sat. Odvjetnik je prepoznao da je to sat njezina bivšeg muža, koji je navodno ukraden, pa ga Dolly uvjerava da je sat našla ispod prozora.

image

Mjesto u potkrovlju kuće gdje se godinama skrivao Otto

Screenshot YouTube

Poslije se Dolly zaljubila u biznismena Roya s kojim započinje novu romansu. U međuvremenu mu daje pištolj kojim joj je ubijen muž, rekavši da je taj pištolj "podsjeća na njenog muža" i zamolila ga je da ga se riješi. Roy baca pištolj u rijeku, a Dolly daje susjedima drugi pištolj kojim je pucano u njenog muža da ga zakopaju u dvorištu, govoreći im kako ne smije gledati u pištolj koji je podsjeća na pokojnog muža.

Kad su Dolly i Roy prekinuli svoju strastvenu vezu, on odlazi na policiju i ispriča kako se riješio Dollyna pištolja. Policija izvlači pištolj iz rijeke i zatvara Dolly. U isto vrijeme, susjedi javljaju da ih je Dolly zamolila da zakopaju drugi pištolj. No budući da nisu mogli utvrditi je li Fred upucan tim oružjem, slučaj je odbačen, a Dolly puštena.

Ljubavnik je pisao kratke priče

Dok je bila u pritvoru, Dolly je zamolila svog odvjetnika da ode do njezine kuće i odnese namirnice njezinom "polubratu" koji živi na potkrovlju. Vjerovali ili ne, mladi se Otto 10 godina skrivao na Dollynom potkrovlju i pisao kratke priče.

Kako je Dolly selila od kuće do kuće, tako se i on selio s potkrovlja na potkrovlje. Dok mu je ona redovito donosila hranu, piće i nove knjige, on je počeo pisati ljubavne romane.

Međutim, kako je vrijeme prolazilo, on je sve više postajao njezin ljubavni rob. Ubojstvo njezina muža Freda samo ga je još više potaknulo da se želi skriti na Dollynom potkrovlju.

Kada je istina izašla na vidjelo, a Dolly je optužena za urotu da ubije svog muža, porota ju je ipak odlučila osloboditi. Ostatak života provela je u Los Angelesu s novim ljubavnikom za kojeg se udala dva tjedna prije smrti. Umrla je u 75. godini života.

Otto, koji je u Dollynu potkrovlju živio od svoje 17. do 27. godine, oslobođen je optužbi za ubojstvo zbog zastare slučaja, te se preselio u Kanadu, gdje je radio kao nosač. Novinari su ga prozvali "Batman iz Los Angelesa", piše Stil.

Zaista, teško da je u proteklih sto godina zabilježena slična ljubavna priča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:31