StoryEditorOCM
Životpreuređenje u trendu

Uredite stan u stilu luksuznog minimalizma po savjetima dizajnerice interijera Mirjane Mikulec, evo na što pripaziti

Piše Ivana Kapetanović
3. listopada 2023. - 07:00

Minimalistički stil, razmjena svijetlih i tamnih tonova i čiste linije koje odišu luksuzom glavne su stilske odrednice interijera koji je, prema željama klijenta, uredila Mirjana Mikulec. Jedna od vodećih dizajnerica interijera u Hrvatskoj prihvatila se uređenja stana od 130 kvadrata, koji čine otvoreni prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka i veliki ulazni prostor koji vodi u dvije spavaće sobe te dvije kupaonice, u skladu s preferencijama vlasnika koji je poželio čiste linije i tonski korištene tamnije nijanse u kontrastu s bijelim zidovima.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

Odluka da se antracit boja provuče kao glavna nijansa u cijelom stanu te vrlo kvalitetan dizajnerski namještaj kojim je opremljen rezultirala je sofisticiranim dojmom koji prevladava svakom prostorijom. 

– Ideja projektiranja bila je prostor čistih linija i vrhunski dizajnerski namještaj. Veličina stana omogućila nam je jasnu organizaciju i hijerarhiju u prostoru stana, bez opterećenja i iskorištavanja svakog centimetra. Projektiranje namještaja po mjeri omogućilo nam je da sve u stanu bude povezano funkcionalno i oblikovno. Kuhinja i polica izrađeni su po mjeri od istog materijala.

image
Darko Mihalić

Sve se pohranjuje i skladišti skriveno u ormarima, kao i u boksu kod ulaza, gdje je walk-in spremište. Polica kod kuhinje je jedini otvoreni element koji ujedno čini zid skulpturom. Čiste linije smo zadržali u cijelom stanu pa je tako u kuhinji sva oprema ugrađena – objasnila nam je dizajnerica.

image
Darko Mihalić

Stan je, dodala je, opremljen pomno odabranim dizajnerskim komadima koji spadaju u klasike: Bonalda, B&B Italia, Artemide, Foscarini, Flos, Ingo Maurera i mnogi drugi. Zahvaljujući walk-in ormaru nije bilo potrebe za dodavanjem dodatnog namještaja pa su i spavaće sobe čistih linija. Dovoljno je bilo postaviti noćne ormariće, a rasvjeta je ujedno dekoracija i akcent u prostoru.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

– Jedini odmak napravljen je u dječjoj sobi, gdje je tapeta postavljena na zahtjev vlasnika budući da su veliki fanovi Diega Maradone, pa smo im tu želju ispunili, a ostatak sobe prati stil uređenja ostatka stana. Luksuz koji se proteže u stanu nastavlja se i u kupaonici, gdje je korištena ista paleta tonova uz dodatak vodootporne tapete koja unosi boju – zaključila je Mirjana Mikulec.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 01:42