StoryEditorOCM

PIXMA CENTARIzmjenična struja iz brodske baterije: predstavljamo sinusni inverter Samlex DC-AC od 300 vati

Piše Promo
13. prosinca 2023. - 10:04

Za napajanje potrošača, od rasvjete do hladnjaka i pogona sidrenoga vinča, na plovilima se mahom koristi 12-voltna istosmjerna strujna mreža, a na većim 24-voltna. No ponekad se javi potreba za napajanje potrošača koji radi na standardni izmjenični napon od 230 volti. Poput punjača za laptop ili bateriju bušilice, fena za kosu, lemila... Tada jako dobro dođe kvalitetan inverter koji će istosmjerni napon pretvoriti u izmjenični.

Upravo takav je visokoučinkoviti sinusni inverter Samlex DC-AC snage 300 vati. U pakiranju dolazi s dva odvojena priključna kabela: jedan se spaja na upaljač za cigarete, a drugi je sa stezaljkama za izravno spajanje na akumulator. Nakon spajanja i uključivanja uređaja, na standardnu utičnicu koja se na njemu nalazi može se priključiti potrošač koji radi na 230 volti.

Samlex inverter ima zaštitu od preopterećenja, alarm za niski napon brodske baterije, malu potrošnju energije u mirovanju (manju od 0,5 A), te jamstvo od dvije godine i marine certifikat. Ovaj dimenzijama mali, a vrlo korisni uređaj trogirska tvrtka Pixma centar prodaje u svojoj trgovini i putem web-shopa za 165,51 euro. M.Š.

27. travanj 2024 22:02