StoryEditorOCM

U ČAST MORUBrest domaćin jednog od najvećih festivala pomorstva, nakon 24 godine nema hrvatskih predstavnika

Piše OM
15. srpnja 2024. - 16:05

Započeo je Brest International Maritime Festival, jedna je od najvećih manifestacija posvećenih pomorstvu i nautici koja se održava svake četiri godine. 

Šestodnevni program festivala (od 12. do 17. srpnja) obuhvaća niz događaja na moru: od regata, revijalnih plovidbi do obilaska velikih ratnih i tradicijskih brodova, ali i na kopnu gdje je organizirano 15 tematskih područja uz bogati zabavni i gastronomski program koji uključuje koncerte, aukcije, izložbe, predstave, razne radionice i predavanja.

O kakvom je događaju riječ govori i podatak da je posljednje izdanje okupilo 712.000 posjetitelja, dok se ovog puta organizatori nadaju i rušenju rekorda iz 2016. godine.

Nažalost, ove godine u Brestu se neće zavijoriti hrvatska zastava. Naime, iako smo na festivalu bili zastupljeni od 2000. godine, naših tradicijskih brodova i službenog štanda neće biti. Kako je potvrdio Plamenko Bavčević, predsjednik udruge Cronaves, poziv za sudjelovanje naših predstavnika stigao je prekasno te je čitavu ekspediciju postalo nemoguće organizirati.

Dobre vijesti su, pak, da se već pregovara o povratku Hrvatske na idućem festivalu za četiri godine.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
08. rujan 2024 02:02