StoryEditorOCM

marina kaštelaZapočeli 13. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija, donosimo bogatu fotogaleriju

Piše M. Š.
10. lipnja 2021. - 17:08

Nakon dvije odgode zbog pandemije, u Marini Kaštela u četvrtak 10. lipnja konačno je otvoren sajam Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija, 13. po redu i jedan od rijetkih koji nije izgubio kontinuitet zbog sveopćih zatvaranja i ograničenja koja nam već dulje od godinu dana diktira koronavirus.

Doduše, sajam su danas mogli posjetiti manje zahtjevni ljubitelji ovakvih skupova, jer su brodovi i izlagači još pristizali i uređivali svoje štandove, dok će ova manifestacija u punom sjaju zablistati tek u petak 11. lipnja u 11 sati za kada je zakazano svečano otvaranje uz uzvanike iz Općine Kaštela i Splitsko-dalmatinske županije.

image
AureaBike, bicikl na moru

Kako bilo, ljubitelji nautike, ali i sportskih, rekreacijskih i turističkih sadržaja vezanih uz more moći će do 13. lipnja uživati u šetnji sajamskim stazama, kupiti ponešto od brodske opreme, novi gumenjak ili pentu, a oni najambiciozniji moći će uz prigodne popuste konačno nabaviti željenu barku, gliser ili veće plovilo i već ovoga ljeta zaploviti u modru slobodu otočnih uvala.

Daleko od dosega korone koja nas je već sve umorila.

Skelin: Radimo za naše ljude


Na izložbi je predstavljeno 50 izlagača, a temelj čine hrvatski proizvođači, iako su stigli i Slovenci, koji su već godinama standardni izlagači, a tu je i Euromarine, glavni zastupnik Jeanneau plovila za Hrvatsku, rekao je za Hinu predsjednik Udruge Dani hrvatske male brodogradnje Damir Skelin. 

Od prošle godine polako propuštaju i strana plovila, ali samo dužine do 14 metara jer je to dio njihovog standarda "po miri čovika".

"Naša je koncepcija da brodove, vanjsku opremu i sve što ima veze s turizmom radimo za naše ljude. Iako nam je ovo već druga godina s covidom, ipak imamo i ove godine par premijera u moru. Imamo specijalizirano plovilo 40 stopa vrhunske izvedbe i gumenjak od deset metara koji je multifunkcionalan, te standardnu ponudu nautičke opreme i infrastrukture, plovila za sport, turizam i ribičke stvari", izjavio je Skelin, ističući i kako je sajam ove godine nešto veći nego lani.

Hina

image
Roto 450
25. travanj 2024 18:48