StoryEditorOCM

15. CrofishU Poreču uskoro počinje najveći međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportova na vodi

Piše PROMO
16. studenog 2023. - 12:49

S ponosom najavljujemo 15. izdanje Crofish sajma, vodećeg međunarodnog događaja u području ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi. Sajam će se održati od 24. do 26. studenog 2023. godine u prekrasnom gradu Poreču, u dvorani Žatika.

Crofish je jedina manifestacija te vrste u Hrvatskoj koja na jednom mjestu nudi raznovrsni program za sve uzraste pa je to idealna prilika za sve koji se žele upoznati s novostima vezano za opremu i materijal za ribarstvo, akvakulturu i sportski ribolov, razgledati suvremena i tradicionalna plovila, čuti aktualne informacije o stanju u ribarstvu ili popratiti sportska natjecanja.

Osim bogatog sajamskog programa na kojem izlažu tvrtke iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Španjolske sajam nudi i brojna stručna predavanja. Uz analizu stanja u hrvatskom morskom ribarstvu i upoznavanje s novim programskim razdobljem programa za financiranje ribarstva, govorit će se o invazivnim vrstama, utjecaju klimatskih promjena i očuvanju prirodnih bogatstva i resursa, intelektualnom vlasništvu te inovacijama u području plavog gospodarstva.

Održavanje ovakve vrste manifestacije ima za cilj pospješiti razvoj akvakulture i tržište ribarstva, ojačati poziciju ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, potaknuti izgradnju ribarske infrastrukture, unaprijediti poslovnu suradnju i pristup ribarstvu, potaknuti proizvodnju, izvoz i konkurentnost ribara stoga je sajam idealna platforma za razmjenu iskustva i ideja, jačanje veza u ribarskoj zajednici te promicanje održivog ribarstva kao iznimno važnog sektora za ovu regiju.

I ove godine popratna događanja neće izostati

Osim izlagačkog i stručnog programa, na sajmu će svi zainteresirani moći iskusiti čari ronjenja u grijanom bazenu, okusiti specijalitete na bazi morske i slatkovodne ribe koju će pripremati vrhunski hrvatski chefovi iz raznih dijelova Hrvatske, dok će oni najmlađi moći sudjelovati u kreativnim radionicama i predstavama edukativnog karaktera ili pak navijati na sportskim događanjima.

Jedinstvenu priliku besplatnog razgledavanja povijesnih i ribarskih brodova te plovila Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane imati će svi zainteresirani koji se upute na porečku gradsku rivu, a iskustveni doživljaj mogu upotpuniti vožnjom Crofish turističkim vlakićem.

Poreč, kao grad koji se, uz turizam, ponosi i ribarskom tradicijom, pravo je mjesto za ovu jedinstvenu manifestaciju.

Više informacija o sajmu možete pronaći na službenoj web stranici Crofish-a: www.crofish.eu

29. travanj 2024 05:37