StoryEditorOCM

New York Post pišeAmerički ratni brod pratila dva okrugla svjetleća neidentificirana leteća objekta veličine automobila

Piše Ž. S.
5. travnja 2022. - 10:09

Kako piše tiražni New York Post, američki ratni brod USS Kearsage su u listopadu 2021. u večernjim satima danima pratila dva okrugla svjetleća neidentificirana leteća objekta veličine automobila.

Brodovi američke ratne mornarice su se već nekoliko puta susreli s neidentificiranim objektima, stoga je Pentagon osnovao poseban odjel čiji je zadatak istraživanje porijekla objekata koje službeno nazivaju Unidentified Aerial Phenomena (UAPs).

Taj će se odjel baviti i sa svjetlećim loptama iznad USS Kearsagea, te pregledati video zapise koje je napravila posada.

USS Kearsage je amfibijski napadački brod Wasp klase istisnine 40.500 tona, izgrađen 1992. godine. Dug je 257 i širok 31,8 m, a maksimalna brzina mu je 22 čvora.

Posada je bazi u Norfolku javila o noćnim susretima sa svjetlećim loptama tijekom treninga blizu Istočne obale SAD, ističući kako to nisu bili dronovi jer bi u suprotnom slučaju automatski reagirali anti-dron sustavi postavljeni na brodu.

Brojni mediji u SAD sumnjaju u posjete izvanzemaljskih letjelica, ali se službena objava posebnog Pentagon odjela za Unidentified Aerial fenomene tek očekuje.

03. svibanj 2024 08:53