StoryEditorOCM

kadrovi iz lukeDonosimo noćne fotografije Golden Horizona: veliki ljepotan izgrađen u splitskom škveru pod svjetlima je posebno ‘zavodljiv‘

Piše OM
10. lipnja 2021. - 09:42

Impresivni jedrenjak Golden Horizon, najveći brod s križnim jedrima na svijetu isplovio je jučer tijekom dana iz Brodosplita i vezan je na vanjskom gatu u splitskoj gradskoj luci, a danas bi trebao zaploviti prema Velikoj Britaniji.

Golden Horizon je netom prije odlaska iz Splita "uhvatio" naš fotograf Božidar Vukičević, a ove noćne fotografije pokazale su koliko je "zavodljiv" ovaj ljepotan izgrađen u splitskom škveru.

Golden Horizon svojevrsna je replika čuvenog jedrenjaka France II koji je izgrađen 1913. godine. Brod je dug 162 i širok 18,5 metara. Ima pet jarbola s 36 križnih jedara ukupne površine 6347 kvadratnih metara.

Predstavljanje ovog jedinstvenog broda održat će se nakon njegova dolaska u Britaniju. Nakon toga, krajem lipnja kreće prva plovidba s putnicima, a britanska kruzing kompanija Tradewind Voyages zadužena je za prodaju aranžmana, koja odlično ide, navodi se i dodaje kako će brod ploviti diljem svijeta, a prva tri mjeseca plovit će u blizini Velike Britanije. 

15. srpanj 2024 16:05