StoryEditor

Morski kuharUz marinirane odreske morskog psa odlično ide ukiseljeni motar

Piše Sandra Barčot
28. listopada 2021. - 13:17

POTREBNO JE (za 4 osobe):

1 kg odrezaka morskog psa

25 dag grožđica

10 dag kapule

10 dag pinjola

1,5 dl vinskog octa

2 dl bijelog vina

češnjak

sol i papar

maslinovo ulje

PRIPREMA:

Kapulu nasjeckati na listiće te dinstati na maslinovu ulju, uz dodatak soli, papra i nasjeckanog češnjaka.

Zaliti kvasinom i bijelim vinom, te dodati papar u zrnu i prethodno u vodi namočene grožđice.

Dodati i malo vode, sve kuhati dok se ne reducira, ako je potrebno još začiniti po želji.

U plitku zdjelu posložiti odreske morskog psa, pa ih preliti marinadom.

Sve posuti i prženim pinjolima, te staviti u hladnjak da se dobro ohladi.

Mali savjet: kao prilog uz ove odreske morskog psa odlično ide ukiseljeni motar.

KUHA:

Dane Tahirović, majstor kuhar konobe-pizzerije ‘Zora bila’, Split

item - id = 565193
related id = 0 -> 1134914
related id = 1 -> 1134052
05. prosinac 2021 03:26