StoryEditorOCM

vrijedan projektRovinj će dobiti Centar za razvoj ribarstva i akvakulture, već je izabran i izvođač radova

Piše M.I.
9. veljače 2023. - 10:04

Umjesto propale Veletržnice ribe Poreč, otvara se novi Centar za razvoj ribarstva u Rovinju, javlja portal istra24.

Istarska županija je u srpnju prošle godine osnovala novu županijsku ustanovu koja nosi naziv Centar za razvoj ribarstva i akvakulture.

Iz Istarske županije izvijestili su o početku radova na uređenju novog Centra koji će se nalaziti u sklopu županijske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" u Rovinju.

Naime, Istarska županija partner je na EU projektu ARGOS - "Podijeljeno upravljanje održivog ribarstva i akvakulture kao sredstvo za zaštitu morskih resursa u Jadranu", financiranog iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014-2020. Za sam centar je predviđeno 212.000 eura.

Uloga Centra će biti razvoj ribarstva i akvakulture na području Istarske županije kroz suradnju znanstvenika, ribara i ribarske industrije putem inovativnih načina dodavanja vrijednosti ulovu te diversifikacije ribolovnog gospodarstva uz zaštitu i očuvanje mora i ribljeg fonda.

Župan Boris Miltić je kazao kako je uloga Centra "nastavak institucionalnog dijaloga između talijanskih i hrvatskih institucija za upravljanje ribarskim i akvakulturnim resursima", a to će se realizirati kroz uspostavu Jadranskog savjetodavnog tijela u kojem će sudjelovati hrvatski i talijanski znanstvenici, ribari i javne institucije.

Za projekt je odabran izvođač, no još se ne zna kada kreću radovi.

08. svibanj 2024 13:05