StoryEditorOCM

posao cvjetaTehnomontova knjiga narudžbi dupkom je puna: gradit će i tri patrolna broda za Cipar te dva protupožarna za Grčku

Piše OM
22. rujna 2021. - 14:03

Brodogradilište Tehnomont prije mjesec dana ugovorilo je gradnju tri 17-metarska patrolna broda za Cipar, a kroz petnaestak dana očekuje ih parafiranje novog posla, ovog puta s Grcima za koje će u Puli izgraditi dva protupožarna broda – potvrdio je Novom listu Niko Skala, tehnički direktor ovog brodogradilišta.

Ova dva velika i referentna projekta u Tehnomontovom će škveru, u kojem je trenutno zaposleno oko 150 radnika, odrađivati paralelno s obzirom na predviđene rokove isporuke – u slučaju ciparskih "patrolaca" to je 19 mjeseci od potpisa ugovora dok je kod protupožarnih brodova u pitanju rok od 18 mjeseci.

Zajedno s Iskra brodogradilištem iz Šibenika i riječkim projektantskim uredom Metal Shark Croatia, brodogradilište Tehnomont dio je konzorcija koji je dobio posao i na izgradnji šest brzih brodica od 15 metara za pomorsku hitnu pomoć.

Njihova ponuda odabrana je kao najbolja još u listopadu prošle godine, a nakon što je Vlada prošli tjedan dala potrebnu suglasnost Ministarstvu zdravstva, koje je nositelj ovog projekta, očekuje se da će konačno i ovaj posao biti parafiran.

Knjiga narudžbi agilnog malog brodogradilišta iz Pule dupkom je popunjena što je odlična vijest, pogotovo nakon pandemijskog zatišja. Da su Tehnomontovi brodograditelji potpuno upregnuti poslom upućuje i tekuća proizvodnja u kojoj je u tijeku ili pred završetkom čak pet projekata.

Kroz kojih mjesec i pol dana za isporuku bi trebao biti spreman aluminijski katamaran "Mali Brijun" koji je Tehnomont ugovorio za tamošnji Nacionalni park Brijuni. Katamaran će imati kapacitet prijevoza 150 putnika, a pogonjen je diesel električnom propulzijom. U gradnji je i servisni brod za ribogojilišta za Norvežane, a položene su kobilice i za dvije 26-metarske ribarice za škotskog naručitelja, piše Novi list.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

25. travanj 2024 08:29