StoryEditorOCM
Splitpošto kvadrat?

Pronašli smo najjeftinije parcele u Splitu, od Meja do Kamena. Bacite oko, neki su spremni i za zamjenu nekretnina

Piše Frano Kiso
25. travnja 2024. - 22:58

Iako se čini da u Splitu na svakom koraku niču velebne novogradnje i da više nema slobodan niti jedan metar kvadratni, ipak u gradu podno Marjana još se uvijek nađe pokoja parcela na prodaju.

Ta zemljišta su smještena pretežito na istoku grada zbog prirodnog smjera širenja nakon što su se zgrade i kuće načičkale na skoro svakoj građevinskoj parceli u centru Splita. ‘Pronjuškali‘ smo najpoznatiji hrvatski oglasnik i pronašli pet najjeftinijih čestica koje se nude za prodaju.

Odmah na početku nas je iznenadila činjenica da se najjeftiniji komad zemlje krije na - Mejama! Ovaj elitni splitski kvart je nakrcan luksuznim nekretninama, no ipak postoji slobodnih 109 kvadrata koji se nude za samo 75 tisuća eura. Prodavatelj je priložio fotografije nacrta i dio vlasničkog ugovora, a sve detalje možete pogledati OVDJE.

Selimo se prema istoku, točnije na Kamen gdje se nalazi iduća najisplativija opcija unatoč dosta većoj cijeni. Za skoro 229 tisuća eura možete dobiti građevinsko zemljište površine 1760 metara kvadratnih, a u oglasu se navodi opcija zamjene za stan. Zemljište je ravnog oblika i pogodno za izgradnju stambene ili poslovne zgrade, a ako planirate investirati bacite oko OVDJE.

image

Ilustracija: Mejaši

Ante Cizmic/Cropix

Na susjednim Mejašima čeka vas još više kvadrata za deset tisuća eura više. Enormnih 2810 kvadrata se dijeli na više parcela koje su oko 600 metara udaljene od Karepovca. Prema lokacijskoj informaciji, čestice se nalaze dijelom u zoni mješovite namjene, dijelom u koridoru prometnice i dijelom u zoni poslovne namjene. Više se informirajte na oglasu koji se nalazi OVDJE.

300 tisuća eura ćete treba izdvojiti za malo više od 1300 metara kvadratnih građevinskog zemljišta na Neslanovcu. Agencija navodi da je na njemu moguće graditi i uređivati prostore za industrijske i zanatske pogone, poslovne i skladišne prostore, ugostiteljsko-turističke te sportsko-rekreacijske sadržaje. Ukoliko mislite da je ovo dobra ponuda, kliknite OVDJE.

image

Ilustracija: Sirobuja

Ante Cizmic/Cropix

Peto najjeftinije zemljište je podosta udaljeno od centra i nalazi se na području Sirobuje, prema Kamenskom polju. Za skoro tisuću kvadrata traži se također 300 tisuća eura, a u oglasu piše kako je dozvoljena izgradivost 30 posto, odnosno tlocrtno 250 metara kvadratnih. Sva infrastruktura je u neposrednoj blizini i cijeli oglas možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:57