StoryEditorOCM
Splitu marmontovoj

Ne propustite: otvara se ‘Splitska tiramola‘, tradicionalna godišnja izložba mladih fotografa, ove godine je humanitarna

Piše Frano Kiso
15. prosinca 2023. - 11:02

Ljubitelji fotografije nikako ne smiju propustiti otvorenje "Splitske.tiramole", tradicionalne godišnje izložbe fotografija mladih fotografkinja i fotografa koja ove godine slavi punoljetnost i započinje ovog petka, 15. prosinca 2023. u 19 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split.

Na natječaj koji je raspisala Udruga za promociju kulture mladih "Splitski portal" ove se godine odazvalo 62 autora/ica mlađih od 30 godina te će na izložbi biti postavljeno 76 fotografija od 44 odabranih autora/ica.

Izložba fotografija "Splitska.tiramola", po prvi put se održala prije 18 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još nisu proslavili 30. rođendan.

image

Plakat Splitske Tiramole

Splitska Tiramola

Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je Darko Škrobonja, mladi splitski multimedijalni umjetnik i fotograf. Rođen je 1986. godine u Splitu gdje je i magistrirao medijsku umjetnost na Odsijeku za film i video pri Umjetničkoj akademiji. Višegodišnji je član Hrvatske udruge likovnih umjetnika te član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Djelovao je kao autor, kamerman i direktor fotografije za više kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Prezentirao je svoj rad na osam samostalnih i sedam skupnih izložbi, a od 2021. godine radi na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu kao asistent i predavač.

Humanitarni karakter

Izložba, koju organizira Udruga za promociju kulture mladih "Splitski portal" i ove godine imat će humanitarni karakter jer se sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavat će se na humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge "MoSt", na splitskoj Rivi 16. prosinca 2023., u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županija, Locastica, te je dio programa ‘‘Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split‘‘ koji se financira sredstvima Zaklade ‘‘Kultura nova‘‘, a što se sve "suši" na ovogodišnjoj Splitskoj tiramoli možete pogledati sve do 5. siječnja u radnom vremenu Galerije fotografije Fotokluba Split.

image

Fotografija: Electric blue

Kristina Orlić
image

Fotografija: Crossing path

Marija Cvrlje
image

Fotografija: Morska titina

Miroslav Lelas
image

Fotografija: Crno-bijeli svijet

Petra Brkan
image

Fotografija: Silueta

Lanna Vukas
image

Fotografija: Otprilike

Tomislav Miletić Rottoloni
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:26