StoryEditor

Zapela na zadnjoj stepenici: Helena Vuković izborila polufinale juniorskog EP-a, ali je ostala bez medalje

6. studenog 2020. - 19:02
Helena Vuković je na kraju ostala bez medaljeGabi Juan

Posljednjeg dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore, kojem je od 4. studenoga domaćin bio Poreč, Helena Vuković je došla do polufinala, ali nije uspjela osvojiti drugu medalju za Hrvatsku.

Nakon brončane medalje Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) prvog dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore u Poreču, drugoj bronci je nadomak bila Helena Vuković (preko 78 kg). Međutim, iako je došla do polufinala, porazima u polufinalu i u borbi za broncu ostala je na korak do medalje. 

Posljednja protivnica, Ukrajinka Bulavina, pokazala se u ovom trenutku "pretvrdim orahom" za 20-godišnju Samoborku. U neizvjesnoj borbi Bulavina je povela wazarijem, Vuković je bila aktivna i tražila bacanje te uspjela nadoknaditi wazari zaostatka, a zatim još jednim wazarijem Bulavina osigurava mjesto na dodjeli medalja.

Bivša svjetska kadetska prvakinja dan je počela dominantno. Protiv Rumunjke Miler Vuković je nametnula svoj ritam, bila aktivnija i slavila ipponom u drugom dijelu borbe. U polufinalu je bila obrnuta situacija. Nizozemka Kamps, aktualna svjetska juniorska bronca, od početka je bila bolja u borbi za gard te je iskoristila priliku za ipponom te otišla u finale, a hrvatsku judašicu poslala u već spomenutu borbu za broncu.

Treći dan prvenstva u Poreču počeo je pobjedama Tina Straže (do 90 kg) i Petrunjele Pavić (do 78 kg). Međutim, dobar početak pokvarila je ozljeda Pavić u četvrtfinalnom porazu od Izraelke Inbar. 

Straža je nakon prve pobjede izgubio od Rusa Lorsanova, dok su Ivan Rozga i Frane Vukičević (obojica do 100 kg) izgubili u prvim nastupima. Josip Bulić (do 90 kg) je izgubio u "zlatnim bodom" (wazari) od Mađara Safranyja.

Nakon Europskog juniorskog prvenstva, u ponedjeljak i utorak, 9. i 10. studenoga, u Intersport dvorani najbolji mlađi seniori Europe će se boriti za europska odličja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 19:39