StoryEditorOCM
Strani nogometnovi trener

Široki Brijeg predstavio Budimirovog nasljednika: suradnja s Hajdukom se nastavlja, Vrcić se vraća na Poljud

Piše Miljenko Karačić/SN
9. siječnja 2024. - 12:08

Na Pecari je predstavljen nasljednik Marijana Budimira u ulozi glavnog trenera Širokog Brijega, Osječanin Dino Skender. Zahvalio je sportskom direktoru Slavku Brekalu i klupskoj upravi na povjerenju, naglasio kako je svjestan situacije u kojoj se momčad nalazi nakon jesenske polusezone, šesto mjesto sa skromna 22 boda ne zadovoljava klupske ambicije - pišu Sportske novosti.

- Čeka nas zahtjevan posao, imamo četiri tjedna da bi pripremili momčad za ovo što nas čeka, a o je već 10. veljače utakmica kupa sa Stupčanicom u Olovu, a nakon toga boba za bodove u Premijer ligi BiH. Želimo prije svega pobjeći od tog negativnog niza, što prije stabilizirati momčad i krenuti prema gornjem dijelu tablice. Imamo igrački potencijal koji može dati sigurno više nego jesenas. Prvo moramo iskoristiti te unutarnje rezerve, a onda se u hodi i pojačati - kazao je Dino Skender i naglasio:

- Da bi uspjeli moramo od prvog dana priprema krenuti ozbiljno, uz rad, red i disciplinu. Imat ćemo odmah jače provjere kako bi saznali čime raspolažemo.

image

Jere Vrcić vraća se u Hajduk zbog rehabilitacije

Vojko Bašić/Arhiva/Cropix

Široki Brijeg će odigrati četiri pripremne utakmice, 13. siječnja protiv GOŠK-a u klupskom kampu na Blatu, tjedan kasnije također na Blatu. Treće utakmica bit će 27 siječnja u Čitluku, a suparnik će biti naknadno priopćen, a glavna provjera za novu sezonu bit će 3. veljače protiv hrvatskog prvoligaša Croatije iz Zmijavaca. Kompletiran je i stručni stožer. Uz dosadašnje Budimirove suradnike Wagnera Santosa Laga i trenera vratara Nenada Džidića tu će biti još trojica trenera, nekadašnji nogometaš Širokog Brijega, Hajduka i Šibenika Boris Pandža, Zoran Marčetić iz Našica koji je radio u mlađim uzrastima Dinama i Al Wehda u Saudijskoj Arabiji, bio pomoćnik Igoru Toliću u Osijeku II, a samostalno vodio SAŠK Našice i Bjelovar, dok će kondicijski trener biti Ivan Barać koji je već radio u klubu.

- Što se tiče igračkog kadra, bit će i odlazaka i dolazaka. Planiramo dovesti četiri pet novih igrača koji mogu ne samo pojačati konkurenciju već i podići kvalitetu. Naša suradnja s Hajdukom se nastavlja, očekujemo neke igrače na posudbi. Jere Vrcić vraća se u Hajduk zbog rehabilitacije, svi ostali igrači pod ugovorom su od prvog dana na pripremama i u prilici da se izbore za mjesto u momčadi - kazao je sportski direktor Slavko Brekalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:13