StoryEditorOCM
Strani nogometNEOČEKIVANI POSAO

U Bayernu donijeli konačnu odluku, od sada će momčad voditi Hrvat s Pelješca: ‘Iznenađen sam ovim razvojem događaja‘

Piše Dominik Neferanović/SN
6. veljače 2024. - 14:42

René Marić austrijski je Hrvat koji je u studenom prošle godine došao na poziciju voditelja tima za razvoj trenera i filozofije igre u Bayernu. No već nakon nepuna tri mjeseca boravka u klubu, uprava ga je odlučila preseliti na drugo radno mjesto, pišu Sportske novosti.

Naime, nakon otkaza treneru U19 Michaelu Hartmannu u ponedjeljak, klub je na njegovo mjesto postavio upravo Marića. Sportski direktor Bayerna, Christoph Freund, rekao je da je taj potez rezultat "detaljne analize".

- René Marić je do sada obavio sjajan posao u našoj akademiji kao voditelj tima za razvoj trenera i filozofiju igranja. Jako smo sretni što je sada u kratkom roku pristao preuzeti i U19 momčad. Želimo mu puno uspjeha u njegovim zadacima u sljedećih nekoliko mjeseci - zaključio je Freund.

image
Mi News/Nurphoto Via Afp

31- godišnji Marić nije očekivao takvu ulogu već nakon nekoliko mjeseci, no u konačnici je prihvatio posao.

- Iznenadio me ovakav razvoj događaja, ali se jako veselim radu s momčadi i novom uzbudljivom zadatku. Učinit ću sve što mogu da zajedno sa svojim trenerskim timom podržim dečke i ostvarim klupske ciljeve - rekao je nakon preuzimanja klupe.

Marić je porijeklom s Pelješca, a dosad je bio pomoćnik glavnog trenera u velikanima poput Borrusije Dortmund, Salzburga i Leedsa, a ovo mu je prvi posao glavnog trenera u karijeri. U mladoj momčadi Bayerna inače nastupaju i dvojica Hrvata, Anthony Plavešić koji je rođen i odrastao u Australiji te Ljubo Puljić koji je potekao iz akademije Cibalie i Osijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:17